how to register for jamb caps /create a profile  login  accept/reject admission

how to register for jamb caps /create a profile login accept/reject admission
how to register for jamb caps /create a profile login accept/reject admission
Have you been searching on how to register for Jamb caps?, Have you been searching for how to login to JAMB CAPS?, Have you been searching for how to create a profile on Jamb caps?
In this post we will teach you how to register for jamb caps,we will teach you the process you will take to login to jamb caps and also create a profile on Jamb caps
This post is geared toward enlightening all jamb candidates on the JAMB CAPS (Central Admission Processing System) works
What is the definition of JAMB CAPS?
How to register for JAMB CAPS?
How can I login to JAMB CAPS?
Honestly you don’t have to login into jamb cap just following this link and check your admission status http://caps.jamb.gov.ng/app_candidates/candidateprofile.aspx or http://caps.jamb.gov.ng/acceptadmission.aspx
How can I check my admission status on the JAMB CAPS portal?
following this link and check your admission status http://caps.jamb.gov.ng/acceptadmission.aspx

What is the definition of JAMB CAPS

JAMB Central Admission Processing System (CAPS) ensures quality control, transparency and credibility of the admission process.

CAPS is expected to make provision for a ‘market place’ in the JAMB portal where institutions can go and ‘request for students in Nigeria who score their cut off points.’click here to find all about Jamb caps

How to register and login to Jamb caps

How to login to JAMB CAPS

  • Go to JAMB portal at http://www.jamb.org.ng/efacility/.
  • Login with your Email and Password.
  • Click on CAPS (on the left side of the page).
  • Select ‘Admission Status’ on the left panel.
  • You can now accept/reject your admission offer under ‘Admission Profile’.

How to check Your admission status using cap

  • Ensure you have active data bundle.
  • Open your favourite browser but I will advice you not to use Opera Mini.
  • Visit the jamb caps admission checking portal using this link http://caps.jamb.gov.ng/app_candidates/candidateprofile.aspx
  • Caps Central admission portal home page will open.
  • Enter your Jamb registration number in the space where you will see UTME Registration Number.
  • Click on the submit button.
  • Your details including Jamb score, institution, date of birth,etc will appear.
  • If you are given admission and you like the school then click on accept admission.
  • If the institution and course space is blank or you have not been offered admission then don’t click on accept admission. Just keep checking back.
  • Be very careful to to accept admission when you are not offered or when you have hope of gaining admission in a better school.
  • Once you accept the admissionoffered you then you admission door is closed for that year.

Questions and answer series

Questions 1: when I tried logging into jamb caps it says invalid login credentials what do I do?

Answer: you don’t need to create a profile on Jamb caps; just check your admission status only.

Questions 2 : I saw not admitted in jamb caps when i click on admission status and the institution I chose have not given admission nor released admission list

Answer : you have to know that Jamb cap involves much protocol and time, so when you see not admitted it simply means that you have not been considered yet or your admission has not reflected, so kindly wait.

Questions 3 : When I clicked on admission status the institution and course shows blank page

Answer: if you encounter a blank screen it could be as a result of your phone poor browser, please update your phone browser or you make use of another device.

READ List of Banks selling JAMB 2018 And DE Forms /where to buy

Questions 4: when I log into jamb caps i saw approved and my details are intact,

Answer:congratulations simply means you have been considered and offered an admission into the institution of your choice.

Questions 5: admin please I saw my credentials and my school of choice including my selected course and my admission status showed approved when I logged into jamb cap ; but admin my school has not released their admission list, am confused.

Answer: this simple means if your school released it admission list you will surely see your name

Questions 6: admin ” when I log into jamb caps I saw recommended”

Answer: this means you have been considered for admission.

Questions 6: admin my status is showing recommended

Answer : please when you see this click on accept because this meansthat you have been considered for admission and when you see admission in progress please kindly wait. But when it shows propose on the admission status please kindly wait.

Questions 7 : admin I have been admitted in my school and also been offered admission by jamb , I saw my name on admission list but jamb cap shows not admitted yet

Answer: please kindly wait, like as I have said jamb cap involves lots of process. Surely it will reflect on Jamb caps.

READ Jamb Mathematics Syllabus And Hot Topics You Should Read -Jamb 2018

Questions 8: I have been offered admission by cap but my school has not given me admission and I can’t check it, it shows only welcome

Questions 9: I want to print my admission letter, it says no data found

Feel free to drop your comment and problem encounter below.

2 thoughts on “how to register for jamb caps /create a profile  login  accept/reject admission

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *